zaterdag 16 mei 2015

Festivalgangers moeten betalen voor Delft Citypop

Nog maar 1 week te gaan tot de weekendeditie van Delft Citypop 2015! Spannend. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar werd er direct met gigantisch enthousiasme gereageerd op de aankomende editie van Delft Citypop. Wat een complimenten! Door de sterke line-up en bijzondere locatie was er vanaf het begin zoveel interesse, dat we besloten het feest zelfs over twee dagen te verspreiden. Zo konden we meer bijzondere artiesten op het podium laten spelen en werden vrijdag 22 mei en zaterdag 23 mei de officiële Delft Citypop data. De ontzettend sterke line-up, met grote namen waaronder Di-rect, Memphis Maniacs en Kraak & Smaak, trok direct veel enthousiaste reacties van heinde en verre. En dat is erg leuk, het culturele aanbod in Delft groeit met de dag en wij dragen daar graag ons steentje aan bij. Maar zelfs leuke dingen brengen soms lastige keuzes met zich mee.

Er is zo bijzonder veel interesse voor Delft Citypop, dat op last van de Burgemeester van Delft en de hulpdiensten besloten is dat het feest in de huidige vorm niet door kan gaan, maar dat er toegang geheven moet worden. Er passen immers ‘slechts’ enkele duizenden feestgangers op de Markt, en zonder afgesloten, beveiligd gebied kan de organisatie de veiligheid van de Delft Citypoppers niet waarborgen. Om te zorgen dat er niet teveel feestgangers naar de Markt zullen trekken, wordt Delft Citypop een afgesloten, betaald festival. Dit is dus een groot compliment voor Delft Citypop. De line-up is zó sterk, en het aantal enthousiaste reacties zo groot, dat de gemeente verwacht dat er teveel feestgangers zullen komen. En dan moeten er maatregelen getroffen worden. Omdat wij uiteraard willen dat het hele feest gewoon door kan gaan, zijn wij afgelopen dagen op zoek gegaan naar de beste oplossing.

Gezien het advies van de hulpdiensten en de burgemeester en de extra kosten om het gebied af te zetten, zijn wij genoodzaakt om toegangskaarten voor Delft Citypop betaald te maken. Uiteraard hebben wij de prijs zo laag mogelijk gehouden om ervoor te zorgen dat iedereen alsnog een geweldig weekend kan hebben op een van de mooiste locaties van Delft. Een dagticket zal 10 euro gaan kosten. Wil je allebei de dagen aanwezig zijn? Ga dan voor een passe-partout. Deze gaat 15 euro kosten en is dus beide dagen geldig. Daarnaast biedt Delft Citypop ook de optie om met een groep kaarten te kopen tegen een gereduceerde prijs voor jou en je vrienden. Door een zo laag mogelijke toegangsprijs te vragen, willen wij ervoor zorgen dat deze extra lange editie van Delft Citypop een onvergetelijke wordt. Want dat wordt het. Dit Delftse festival, met een enorme line-up van muzikaal talent, is onderdeel van onze stadscultuur. Goede, bijzondere muziek, een fantastische sfeer en een geweldige Delftse locatie: dat is Delft Citypop. Klik hier en bestel direct jouw e-tickets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten