woensdag 21 september 2016

Parkpop 2016: Crowdsurfen met John Coffey en Billy Ocean die iedereen weg blaastNa Night At The Park was Zoetermeernieuws ook aanwezig bij Parkpop.

Je kunt niet overal verslag van doen, dus moest ik een keuze maken welke acts ik zou bezoeken. De line-up van Parkpop is ieder jaar weer enorm en dat was ook dit jaar niet anders.

Het eerste optreden dat voor mijn camera verscheen was natuurlijk De ongeregelde Kraaien. De jongens  van de Kraaien staan voor een waar feest. Ook nu was het een spektakel op de Jupiler stage. Er was zoveel te zien dat je niet weet waar je moet kijken. Het is een typische Haagse band, en dat laten ze ook horen ook. We trekken Lekkeâh de grassprieten uit het gras, en gooi de blows maar in het publiek. De heren hebben het duidelijk naar hun zin, net als het publiek dat met volle teugen geniet. Wat wil je nog meer als je een toneel vol Kraaien, paaldanseressen, en een stripgirl voorgeschoteld krijgt? Een eigen fotograaf die als ongeleide projectiel over het toneel en tussen het publiek raast. De Kraaien brachten Parkpop 2016 vol op stoom voor de volgende act.K’s Choice is een Belgische rockband uit Antwerpen. De kern van de band wordt gevormd door broer en zus Sarah en Gert Bettens. K´s Choice debuteerde in 1993 met ´The Great Subconscious Club´ en brak in 1995 door met ´Paradise In Me´ met daarop de grote hit ´Not An Addict´. k's choice maakt werkelijk prachtige muziek, pakkende teksten, stevig  gitaarspel en een geweldig stemgeluid maken het plaatje compleet. Ook tijdens deze editie van Parkpop weet de band  te overtuigen. K’s Choice straal passie uit en heeft niets aan kracht verloren.  In één woord Geweldig!

 Tussendoor moest ondergetekende even opladen voor de volgende act, John Coffey. Er is één ding wat je bij  John Coffey niet moet vergeten als je vlak bij het toneel staat, en dat zijn je oordoppen. Dit is de hardste band op Parkpop. Hadden we net De Kraaien achter de kiezen en de stevige rock van K’s Choice en dan krijg je een band die niet de sprietjes uit het gras trekt, maar gelijk het hele Zuiderpark omwoelt. Vanaf het podium klinkt het "Ik wil tien crowdsurfers links en tien crowdsurfers rechts". Als ik achterom kijk ploppen er diverse mensen vanuit het publiek omhoog en het crowdsurfen is begonnen. De band roept zelfs op tot het vormen van twee deadwalls. Er ontstaat een open plek tussen het publiek en op het teken van de band rennen de bezoekers naar elkaar toe. Bizar om te zien.  Het publiek gaat bij John Coffey compleet uit haar toko.  De band zelf heeft er duidelijk plezier in, en gaat dan ook volledig tot aan het gaatje. De heren zijn daarbij ook nog een droom voor de concertfotograaf. De beelden die uit mijn camera rollen zijn onwerkelijk en vertellen het hele verhaal van John Coffey. Het is een band die op ieder festival van enige omvang hoort te staan. John Coffey zet werkelijk alles op zijn of haar kop. Wat een sfeer en wat een performance hebben deze heren neergezet op Parkpop. Wat mij betreft volgend jaar weer. John Coffey moet je niet alleen zien en horen maar vooral voelen! En dat is de heren gelukt. Het is de alleen nog de vraag of de boxen en de geluidsinstallatie niet in rook zijn opgegaan.
Na het geweld van John Coffey staat er een man op Parkpop die zich door niets  en niemand tegen laat houden. Hij wil slechts één ding en dat is zijn eigen weg gaan en zijn eigen muziek maken. Jett Rebel is de naam. Dit tengere en extravagante podiumbeest zet in heel Nederland uitverkochte concertpodia op stelten. Op Parkpop is het niet anders. Gekleed in slechts een donkerblauwe overall, zijn kenmerkende zonnebrilletje en rood gelakte nagels pakt deze publiekslieveling met gemak het hele Parkpop publiek in met zijn show. Fenomenaal gitaar spel, geweldige zang en een show waar je U tegen kan zeggen vallen ons ten deel. We wachten met smart op het volgende album van deze multi-instrumentalist en alles kunnende eigenwijs. Ze zeggen altijd dat je bepaalde dingen in je leven zeker één keer moet doen, een bezoek aan een concert van Jelte 'Jett Rebel" Tuinstra is er daar één van.


De adrenaline is flink gestegen na de Coffey en Rebel. Het is tijd voor een beetje rust, maar dat kun je met deze line-up wel vergeten. De afsluiter van Parkpop staat op het punt het podium te betreden. In spanning wacht het publiek af, en dan stijgt er bij de eerste klanken van de muziek gejuich op uit het publiek. Daar staat hij een paar meter bij mij vandaan, Billy Ocean himself. Vanaf het eerste moment dat de hits klinken begint het Parkpoppubliek mee te zingen. Ook ik kan mijn mond niet houden en al helemaal niet stil blijven staan. Voor dit optreden schieten woorden tekort. Wat een stem en wat een performance weet deze kleine man neer te zetten. Het optreden was veel te kort, maar hij mocht van mij nog wel even doorgaan. Slade heeft haar beste tijd gehad, maar Billy Ocean kan nog wel een aantal jaren mee.Hij heeft onlangs een nieuw album uitgebracht. Backstage nam deze man ook nog de tijd om met fans op de foto te gaan. Dit was een droomeinde van wat ik zelf heb ervaren als één van de beste edities van Parkpop. De organisatie was om door een ringetje te halen. Dank aan  Ducos voor een geweldig en onvergetelijk  festival!.

De Ducos trein is nog niet uitgeraast. Op 3 juli staat het GRATIS multicultureel festival "Divercity" met headliner Kenny B.op het programma. Ook dit festival zal plaatsvinden in het Zuiderpark. Zoetermeernieuws doet ook verslag van dit splinternieuwe festival met internationale artiesten.

Tekst en foto's: ©Roland Wichser

Geen opmerkingen:

Een reactie posten