woensdag 15 maart 2017

Tweede editie UNDERGROUNDS met DÉMIRA en Mitch Rivers in Podium Grounds

Met de maandelijkse UNDERGROUNDS avonden presenteert Podium Grounds nieuw talent. Kom muziek ontdekken en laat je verrassen! UNDERGROUNDS biedt plaats aan nieuwe bands die grenzen verkennen en overschrijden, zich niet storen aan stijlen en verwachtingen en passie tonen voor het mixen van de meest uiteenlopende muziekstromingen: indie, electro, funk, dance, hip hop, jazz, spoken word, minimal, techno, punk, wereldmuziek etc.
Deze tweede editie presenteren we: DÉMIRA en Mitch Rivers!
De Nederlandse DÉMIRA was in 2013 finaliste bij De Beste Singer/Songwriter van Nederland. Ze deed het voorprogramma van onder andere Maria Mena, Boy & Bear en Ben Howard en op zestienjarige leeftijd had ze in vrijwel alle grote popzalen van Nederland gespeeld.  In 2017 tourde ze solo door Nederland en Duitsland na de release van haar single ‘Bravado’. Zelf noemt ze haar genre modern folk: een mix van (elektronische) folkrock en alternatieve, poëtische pop. Haar optreden is krachtig en opzwepend, de songs zijn meeslepend en pakkend tegelijk en zouden qua geluid kunnen worden omschreven als een mengeling van Kate Bush, Björk en Lykke Li.
De uit Amerika afkomstige Mitch Rivers componeert nummers die smaken als bourbon voor de rusteloze ziel. Op zijn recent verschenen debuutalbum is zijn soulvolle zang met schitterend gitaarwerk samengesmolten tot een rijk gevulde hand songs. Samen met zijn band trapte hij 2016 af als live support voor de Nederlandse tour van Luke Winslow King in o.a. ‘t Paard van Troje en Paradiso. Afgelopen najaar heeft Mitch Rivers bij Popronde gespeeld.
Meer informatie
Datum: vrijdag 24 maart
Locatie: Podium Grounds, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Tijden: 21:00u
Entree: vvk: 7,50 euro / deurverkoop: 10,00 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten