donderdag 9 maart 2017

Artiesten 5 mei-concert AmsterdamBevrijdingsdag wordt dit jaar afgesloten met optredens van het Metropole Orkest onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley, Het Nationale Ballet en de cast van Soldaat van Oranje – De Musical. Tevens betreden Roel van Velzen, Joy Wielkens en Remy van Kesteren het podium op de Amstel.

5 mei-concert

De Nationale Viering Bevrijding wordt elk jaar feestelijk afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. Ieder jaar verzorgt een ander orkest het concert en treden verschillende solisten op. Ook dit jaar vormt de Amstel het decor voor ontmoeting en samenwerking van muzikaal en veelzijdig talent. Een ensemble van het orkest levert ook aan de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei in De Nieuwe Kerk een muzikale bijdrage.5 mei is een nationale feestdag waarop we vieren dat we sinds 1945 in vrijheid leven. We vieren de afwezigheid van oorlog en het leven in een democratische rechtsstaat. Voor die vrijheid is in de Tweede Wereldoorlog hard gevochten. Het feest van de vrijheid krijgt echt betekenis als men weet wat op 4 mei herdacht wordt. Muziek kan hierin de brug slaan, aldus zanger Van Velzen: “De koppeling maken tussen het oorlogsverleden en onze vrijheid is belangrijk. Mensen moeten thuis eruit halen wat ze willen, maar ik denk dat dat vanzelf gebeurt met zo veel verschillende kunstvormen op het podium.”

Uitzending

De NOS zendt het 5 mei-concert rechtstreeks uit vanaf 20.30 uur op NPO 1. Het publiek kan het concert ook volgen langs de kaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten