maandag 13 maart 2017

NIEUWE NAMEN APPELPOP!: RACOON, DI-RECT, VANT, JONNA FRASER EN MUSTII


Met Racoon, DI-RECT, VANT, Jonna Fraser en Mustii zijn vijf mooie acts toegevoegd aan het programma. Eerder werd al de komst van Kensington, Kraantje Pappie en Teske aangekondigd. Met deze reeks nieuwe namen is een sterk begin gemaakt met een brede en diverse line-up van het festival dat plaatsvindt op vrijdag 8 en zaterdag 9 september.
Al 20 jaar lang spreken de mannen van Racoon een breed publiek aan. Ze scoorden ondertussen tien keer een 3FM megahit, wonnen een Gouden Harp, de Popprijs, twee Edison awards en vele 3FM Awards. Ook op het podium blijft Racoon een grote publieksfavoriet en stonden ze zeven keer eerder bij ons. Het nieuwe album is een goede reden om Racoon terug te halen naar Appelpop.


Rockband DI-RECT kondigde zelf op Radio 2 al aan dat ze dit jaar weer op Appelpop staan. Het enthousiasme is te begrijpen, want sinds hun eerste Appelpop-optreden in 2002 heeft DI-RECT een bijzondere band opgebouwd met het publiek. Sinds hun ontstaan blijft de band zich ontwikkelen. De recente EP ‘Fired Up’ met vier groovy rocksongs is weer een nieuwe stap en een voorbode van het album ‘Rolling With The Punches’ dat eind dit jaar uitkomt. Nieuwe songs brengen onvermijdelijk ook nieuwe energie in de live show en daar mogen wij dit jaar van meegenieten.
Het bijzondere stemgeluid van Jonna Fraser en de unieke manier waarop hij zijn muziek overbrengt maakt dat de rapper opvalt in een exploderende Nederlandse hiphop-scene. Het afgelopen jaar heeft hij al meerdere grote streaming hits gescoord zoals ‘Do Or Die’, ‘Ik kan je niet laten’ en ‘Ik kom bij je’. Deze successen boekte hij zowel binnen zijn solocarrière als in samenwerkingen met onder meer Broederliefde en Ronnie Flex. Met drie EP’s vol hits en een debuutalbum in aantocht is dit zeker een must-see tijdens het festival.
De Britse band VANT wordt geprezen in heel Europa en verpakt een politieke boodschap in een aantrekkelijk indierock jasje. Zo gebruikt de band toegankelijke punkrock om hun frustratie en ongenoegen te uiten over wereldwijde maatschappelijke problemen. Verwacht pittige indierock uit Londen van vier energieke jonge Britten die niet vies zijn van een beetje garagerock en punk invloeden. Na intensieve tourschema’s van de afgelopen jaren hebben ze tijd gevonden voor het maken van de debuutplaat ‘Dumb Blood’ die in februari dit jaar uitkwam.
Het aanstormend electropop talent Mustii uit Brussel weet als geen ander kalme melodieën te combineren met uitbarstingen van ritmische synthpop. Als professionele acteur vindt hij inspiratie in de theatrale glampop van de jaren ‘80. Met een breekbaar stemgeluid verpakt hij dit alles op het podium in een zeer overtuigende live-act. Inmiddels heeft hij zijn eerste EP ‘The Darkest Night’ uitgebracht waarvan de singles ‘The Golden Age’ en ‘Feed Me’, zeker in thuisland België, zeer goed zijn opgepakt.
In totaal zijn er nu acht namen bekend. Check de bandpagina’s van KensingtonRacoonDI-RECTKraantje PappieVANTMustiiJonna Fraser en Teske voor meer informatie over deze acts. Later wordt nog een twintigtal namen aan het programma toegevoegd.

Info APPELPOP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten