donderdag 29 juni 2017

Night At The Park wederom groot succesZaterdag 24 Juni was het weer zover. Tijd voor plezier, gezelligheid en natuurlijk muziek. We hebben het over Night at the Park in Den Haag,. 

De eer om het festival te openen was voor de legendarische band Diesel. Voor wie niet weet wie Diesel is,je kent hoogstwaarschijnlijk hun grootste hit Sausalito Summernight wel. Deze hit zag het levenslicht 35 jaar geleden en was een internationaal succes. De heren zijn wel ouder geworden maar dat is aan de muziek niet te horen. Met net zoveel plezier en passie worden de instrumenten bespeeld alsof ze nooit gestopt zijn. Vanaf het mainstage vullen hun hits het Haagse Zuiderpark en verwelkomen zij het toestromend publiek. 

Tijd om naar het andere podium te gaan, de Tribute stage. Zoals de naam al doet vermoeden spelen op dit podium coverbands, maar niet zomaar coverbands. Alleen de beste laten hun kunnen horen. 
Nod Stewart & The Faces beet het spits af met nummers van Rod Stewart… en hoe. Vol overgave speelde ze zo alsof het hun eigen nummers waren. Zeker een aanrader. 

Na Diesel kwam Garland Jeffreys met de band op het hoofdpodium. Het bijzondere optreden op Night at the Park was ook uniek te noemen omdat het een eenmalig optreden zou zijn. Het optreden was niet altijd heel zuiver maar wel zeer vermakelijk. Vol overgave zong Garland Jeffreys zijn grootste hits zoals “Hail Hail Rock and roll” en “Matador”. Al met al een optreden dat je niet wilde missen. 
Een van de verrassingen was de band Mirage, een Fleetwood Mac tribute band. Met het vocale geluid en de prachtige verschijning van zangeres Chaja van der Heide ging men terug naar de tijden van Stevie Nicks. 

De avond was nog jong en de eerste band van formaat begon met goede show. Level 42, eigenlijk heeft deze band geen intro nodig maar Level 42 heeft inmiddels 18 top 40 hits op hun naam. Frontman Mark King mag zich tot s’werelds beste basgitaristen rekenen. Met een Level 42 cap en een zonnebril op werd het publiek getrakteerd op hits als “Lessons in love” en “Heaven in my hands”.

Tekst: Eus Driessen
Foto's: Mario Driessen/Eus Driessen
Ondertussen waren op het tribute podium The Rootsriders begonnen met hun optreden. Deze ontzettend goede Bob Marley tribute band zorgde voor één van de beste optredens op Night at the Park. De leadvocals van The Rootsriders waren Mitchell Brunings en Mohamed Ali. Beide maakte van een optreden een spetterend feest. 

Level 42 had inmiddels het hoofdpodium verlaten en maakte plaats voor een van de muzikale iconen van de jaren tachtig, namelijk Paul Young. Inmiddels is Paul niet meer de jongste en liet z’n stem hem af en toe in de steek. Gelukkig zong het toegestroomde publiek luid met de bekende hits van deze Engelse eighties ster. 

Toen de laatste klanken van Paul Young de luidsprekers hadden verlaten galmden niet veel later de herkenbare stem van Ali Campbell van UB40 over het volle veld. Met “Here I am” werd begonnen en er stonden ook het bekende “Red red wine” en “Rat in The kitchen” op de playlist. Een top act en een waardige afsluiter van  Night at the Park 2017.Geen opmerkingen:

Een reactie posten