zaterdag 17 juni 2017

PARKPOP DOWNTOWN Support: Met Jeangy Macrooy, Jaskelis, Forever Saturday & Not Scientists

De zalen: Kleine Zaal en Paardcafé zijn tijdens Parkpop Downtown gratis te bezoeken. Voor de Grote Zaal wordt een entreeprijs van €10 gevraagd. Haal je tickets hier!
Op 25 juni vind in het Zuiderpark alweer de 37e editie van Parkpop plaats. Waar in 2014 al Night At The Park werd toegevoegd aan het Parkpop weekend komt er nu Parkpop Downtown! “Gearriveerde artiesten en aanstormend talent wisselen elkaar af, net als de snoeiharde rock, rauwe urban, een vleugje hiphop, indiepop en nostalgie. Met de toevoeging van Parkpop Downtown hebben we nu een driedaags popweekend, waarmee Den Haag wederom haar status als pop- en rockstad van Nederland waarmaakt.
Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. In 2014, na twee jaar gestudeerd te hebben aan het conservatorium van Suriname besloot Jeangu zijn muzikale carrière voort te zetten aan de andere kant van de oceaan, in Nederland. Op zijn debuut-EP ‘Brave Enough’, die uitkwam op 7 april 2016, staan Jeangu’s soulvolle stem en persoonlijke nummers centraal, die zich bewegen van rauw en uitgesproken naar kwetsbaar en intiem. De dag van de release werd hij door 3FM uitgeroepen tot ‘Serious Talent’ en de week daarop speelde Jeangu zijn eerste single ‘Gold’ live bij De Wereld Draait Door èn op 3FM. Na al deze hoogtepunten is nu de Kleine Zaal van het Paard aan de beurt om de relaxte, vrolijke vibe van Jeangu te mogen ontvangen.
Vorig jaar won de R&B/Jazz zangeres Jaskelis de Grote Prijs van Rotterdam en dit jaar bracht ze haar debuut EP Gin & Jazz uit. Met haar bijzondere live-performance weet ze iedereen te betoveren. Haar cover van Banks’ ‘Someone New’ trok bij veel mensen de aandacht en ze werd al snel getekend bij het label Hardheaderz.
In het Paardcafé staat tijdens Parkpop Downtown de Haagse band Forever Saturday. Geïnspireerd door Weezer, Beach Boys, Beatles, Blink 182, Green Day, Sum 41 rocken deze jonge gasten al sinds 2012 de pan uit. Schools Out, is de eerste demo en de video (juli 2012) werd al snel opgepikt door Rob Stenders waardoor hij regelmatig te horen was op 3FM en andere zenders. De band heet dan nog The Hague Idiots. In 2016 is de naam veranderd in Forever Saturday en treedt de band veel live op, zowel versterkt als unplugged.
Not Scientists is een Franse punkband die al tijden erg gewaardeerd wordt door hun thuisland. Intens, maar ook zeer melodieus, zo zou je het kunnen omschrijven. Met invloeden van bands als The Buzzcocks en Hot Water Music maakt de band liedjes waar iedereen vanuit zijn dak gaat en zal ook het Haagse Paardcafé naar de eerste noot om zijn.
Info PAARD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten